Rebalancing®

Rebalancing® is een vorm van lichaamswerk waarbij met heel veel aandacht en vertraging aangeraakt wordt waardoor lichaamsbewustzijn verhoogt.

Vanuit (onbewuste) zelfbeschermingsmechanismes hebben mensen de neiging om weg te gaan van ongemakkelijke situaties, trauma, boosheid te onderdrukken, verdriet er niet te laten zijn, zich in te houden, etc. etc. waardoor er kramp, spanning en/of blokkades in het lichaam kunnen ontstaan. Deze niet gevoelde emoties slaan als het ware naar binnen waardoor er allerlei fysieke en/of emotionele klachten kunnen ontstaan.

Het kan ongelofelijk troostend en helend zijn om liefdevol aangeraakt te worden. Aanraken met aandacht èn compassie geeft een gevoel van erkenning, gezien worden waardoor spanning losgelaten kan worden. Ik heb een enorme passie voor aanraking en zie Rebalancing® als een vorm van lichaamsgericht coachen waarbij we samen met heel veel aandacht, vertraging en nieuwsgierigheid onderzoeken wat er te voelen is in jou. Open en zonder oordeel. Mijn ervaring is dat als je aanwezig weet te blijven in het voelen van de kramp (de pijn, ongemak, verdriet) er meer ruimte in het lichaam kan ontstaan. Meer ruimte voor helderheid, ontspanning, zelfinzicht en bewustzijn. Dat is wat ik iedereen gun, thuiskomen in zijn/haar lijf en leren luisteren naar de wijsheid ervan.

Rebalancing® technieken zijn ook uitermate geschikt mocht je meer aandacht willen schenken aan of contact met je lichaam en gevoel willen krijgen zonder dat er perse sprake is van een klacht of probleem.

Meer weten? Kijk ook eens op de website van de Rebalancing® School voor Lichaamswerk & Bewustzijn op Rebalancing.nl